Ik neem geen nieuwe opdrachten aan, maar ik kan je nog steeds helpen

Wat als je een droombaan wordt aangeboden? Dan neem je die aan. Ik werk nu als fondsenwerver bij het Zuiderzeemuseum. Daarom neem ik geen nieuwe opdrachten aan. Zelf een goede fondsenwerver worden? Kijk dan bij de Gratis tips. Of zelf een goed projectplan schrijven? Gebruik dan Caecilia’s ultieme model voor een projectplan, speciaal voor de podiumkunsten.

Management en advies

Project- of festivalmanagement

Wil jij je concentreren op de artistieke leiding van uw project? Dan kan ik het projectmanagement voor je doen. In opdracht van het bestuur geef ik dan leiding aan de uitvoering van je project, inclusief zakelijke controle, financiële administratie en evaluatie. Ik houd de planning in de gaten, motiveer mensen, zit vergaderingen voor, geef advies, bewaak risico’s en bedenk alternatieve oplossingen voor als het mis gaat. Samen met jou werk ik toe naar het tastbare resultaat: jouw project, jullie festival.

Zakelijke leiding

Daarnaast doe ik ook, als interim, algemene zakelijke leiding voor culturele organisaties. Ik kan jullie alle zakelijke beslommeringen uit handen nemen. Financieel management, personeelsbeleid, contracten, communicatie, productie, beleidsontwikkeling, concertplanning en coördinatie van de PR. In de praktijk betekent dit meestal dat je mij voor een vast aantal uur per week inhuurt. In die uren ben ik flexibel. Het voordeel hiervan is dat ik bijvoorbeeld 8 uur per week werk, maar wel fulltime voor uw organisatie bereikbaar ben.

Beleidsontwikkeling

Ontwikkelen jullie binnenkort een strategisch beleidsplan? Het kan handig zijn om daar een externe adviseur bij te hebben. Ik kan jullie helpen met het beantwoorden van de belangrijkste strategische vragen. Dat zijn vragen als:

  • Wat is onze missie en visie?
  • Wat zijn onze doelstellingen?
  • Wat zijn onze unique selling points?
  • Hoe gaan wij onze doelstellingen bereiken en welke middelen hebben we daarvoor nodig?
  • Wat zijn de risico’s?
  • Wat zijn onze kernwaarden?
  • Wat doen we goed, en wat kan beter?

Ik luister naar mensen, stel de juiste vragen, concretiseer, en kom uiteindelijk met een leesbaar, beknopt, inspirerend strategisch plan dat past bij jullie organisatie.

Advies

Maak gerust een afspraak voor advies over cultureel ondernemen of fondsenwerving. Ik geef advies dat is afgestemd op jullie specifieke behoefte. Voor kleine organisaties en projecten houd ik regelmatig spreekuur of geef ik een workshop gericht op jullie persoonlijke situatie. Hiermee kunnen jullie zelf aan de slag. Het kan bijvoorbeeld gaan over fondsenwerving, de juiste financieringsmix, het schrijven van een projectplan, het maken van een goede begroting of het benaderen van fondsen, sponsors en donoren. Ook kan het bijvoorbeeld gaan over het opzetten van een organisatie, het oprichten van een stichting of de productie van een project. Je gaat naar huis met antwoorden, tips en modellen.

Tarieven

Ik ben helder en transparant over mijn tarieven.

  • Mijn tarief voor zakelijke leiding is € 80 per uur, exclusief BTW.
  • Projectmanagement, beleidsadvies en het schrijven van bijvoorbeeld een beleidsplan doe ik op offertebasis. Zo weten we beiden van tevoren waar we aan toe zijn.