Sparrowtree – Johannette Zomer

Fondsenwerving 2018 – heden

Stichting Sparrowtree is een platform waar professionals, amateurmusici en publiek elkaar ontmoeten en oude, vocale muziek onderzoeken, repeteren en uitvoeren. Zo houdt de stichting de klassieke en hedendaagse muziek levend en brengt zij vocale muziek dichtbij. Uitgangspunt is het vocale repertoire uit de zeventiende en vroege achttiende eeuw. In die tijd maakten kunst, politiek en wetenschap in Nederland en Europa enorme ontwikkelingen door. Beeldende en muzikale kunst bereikten ongekende hoogten van schoonheid en complexiteit. Zingen was misschien wel de meest logische en natuurlijke manier om alle overweldigende ervaringen van die tijd met elkaar te delen en er betekenis aan te geven.

Sparrowtree brengt de meeslepende verhalen en verwarrende gevoelens uit deze tijd tot leven met concerten, academies en onderzoeksprojecten. Van intieme liederen over liefde en verdriet tot grotere theatrale producties. Onderzoek, uitvoering en overdracht van kennis gaan hand in hand met het verkennen van nieuw repertoire, het samenstellen van spannende programma’s en het ontwikkelen van nieuwe producties.

Ik werk aan verschillende projecten zoals de Zomeracademie Zutphen de ToverfluitRAP en ander opera projecten; waarbij altijd professionals en amateurs, jong en oud samen musicieren en van elkaar leren. In maart 2020 en 2021 rond internationale vrouwendag (8 maart) presenteert Stichting Sparrowtree twaalfmaal de voorstelling De Tranen van Maria.

www.sparrowtree.nl