Zuiderzeemuseum

Fondsenwerving mei t/m oktober 2019

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in Enkhuizen. Het museum is opgericht om de zogeheten ‘Zuiderzeecultuur’ te bewaren: de cultuur van de vissersdorpen rondom deze voormalige binnenzee. Het museum bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum. Het buitenmuseum is een volledig Zuiderzeedorp, samengesteld uit 140 historische gebouwen, die vanuit het hele Zuiderzeegebied naar Enkhuizen zijn verplaatst en herbouwd. Bezoekers kunnen er kennismaken met het leven van toen (1880 tot 1932) door middel van ingerichte woonhuizen, werkplaatsen en winkels, demonstraties van oude ambachten, en de geuren, geluiden en smaken van toen. Het binnenmuseum bevat topstukken uit de collectie, interactieve opstellingen en tijdelijke tentoonstellingen. Een deel van de collectie is digitaal beschikbaar op www.zuiderzeecollectie.nl.

Missie: Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van de voormalige Zuiderzee. Hierbij ligt de focus op gemeenschappen, ambachten en de omgang met het water. Erfgoed (zowel materieel als immaterieel), beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierbij een belangrijke rol.

Iedereen in het MT was blij met de 500k voor het Entreepaviljoen. Meteen daarop werd gezegd dat men dat ook een mooi succes vond voor jou en ook dankzij jou. Men heeft de manier waarop je de informatie voor de aanvraag bij elkaar verzamelde ervaren als zeer prettig, rustig en gedegen. Iets waar ik mij helemaal bij aansluit en wat ik je niet wilde onthouden. Knap gedaan en geniet van het succes!

Stephan Warnik – Zuiderzeemuseum

www.zuiderzeemuseum.nl